Annemarie Sybrandy

Tropy Cup 2021

De 200 prijzenbekers die gewonnen zijn door Ron Verzijlbergen heeft Sybrandy geïnspireerd om Een grote Trophy Cup te maken. Deze coureur won afgelopen 50 jaar met zijn Albart 1000 TCR, Opel Ascona, Alfa en Zagota dozen vol met glimmende prijzenbekers bij elkaar.

IMG 20210624 172402
De dozen vol bekers

De bekers lagen lange tijd te verstoffen in de opslagruimte in het station totdat de in Heemstede woonachtige kunstenares Annemarie Sybrandy bedacht om er een kunstwerk van te maken. Sybrandy ontdeed de bekers van hun sokkel en bevestigde deze aan frame van ijzer. Zo ontstaat er een enorme blinkende en glimmende Trophy Cup.

IMG 20210627 161116
Onderdelen voor Trophy Cup

Annemarie Sybrandy heeft Cees Mooij (zilversmit) betrokken bij het maken van dit object om de creativiteit en techniek goed samen te laten gaan. Het duo besloot om alle bekers eerst uit elkaar te halen. Na het ordenen van alle 200 sokkels, voetstukken, buiken, deksels en emblemen ontstond het idee om 12 verschillende voetstukken te gaan maken. Het middengedeelte bestaat uit een samenstelling van divers gekleurde buikstukken. Het bovenstuk is gedecoreerd met De Oranje, Winnende Trofee. Het geheel is versierd met de diverse emblemen.

Uiteindelijk is de grote sokkel versierd met diverse kleintjes, zwart-wit, zoals de vlag die wordt gebruikt tijdens het racen. En om het werkstuk vanaf grote hoogte te pronken is het gezet op metalen vrachtauto velgen, uitgeleend door ‘Bandenservice Van Der Veld”, speciaal voor het Car Art Festival.

Een uniek object; Tophy Cup 2021 gemaakt van 200 prijzenbekers met toevoeging van stukje metaal, wat hout en vrachtautovelgen. Recycle-art in combinatie met community art, typisch Sybrandy.