Carola Mokveld

Met nederig materiaal mooie dingen maken, dat is een van de sterke punten van Carola Mokveld. Carola Mokveld is voortdurend bezig met de dialoog tussen leven en kunst. Haar werk komt voort uit de dingen van alledag. Haar reizen, een afscheid, ontmoeting, kinderen. Carola Mokveld werkt in dialoog met haar materiaal. Het materiaal heeft een bepaalde eigenheid waar je niet omheen kunt. In samenspraak met het materiaal ontstaat het beeld. En wel zo, dat het lijkt of het er eigenlijk altijd al is geweest.

De ‘wagentjes’ van de kunstenares Carola Mokveld zijn gemaakt van materiaal dat Carola onderweg vindt. Verwerkt in het object krijgt het een nieuwe betekenis. Reizen is een belangrijk thema in het werk van Mokveld. En dat de kunstenaar ‘het reizen’ breder ziet dan alleen het verplaatsen van A naar B, zal op de expositie duidelijk zijn. Het reizen is voor haar een metafoor voor onze levensreis. Ieder met zijn eigen weg te gaan, zijn eigen bagage te dragen, in dit geval met behulp van de geëxposeerde (bagage)wagentjes.

De bagagewagentjes ontstaan vanuit een intuïtief proces, waarbij diverse materialen gebruikt worden. Het werk is niet in één categorie te vangen. Zij beheerst een grote diversiteit aan technieken. Die zijn voor haar dan ook ondergeschikt. Het is het verhaal waar het haar omgaat. Het beeld dat ontstaat.