Carolien Evers

Carolien Evers is bij deze editie van CarArt gekropen in de vroege jeugdjaren waarin jezelf al trappend je snelheid maakte , hoe je helemaal idolaat van iets kon zijn en dit dag in dag uit kon doen, de helter skelter.

Carolien Evers
De skelter vlak voordat hij ingepakt werd

Vaak een van je eerste manieren om je een durfal te voelen en je een super ster te zijn. Voor dit Recovery project , iets een nieuwe huid geven, is deze keer de skelter onder handen genomen en tot monument gemaakt. Het inpakken en een andere beeldtaal aan het object geven is wat voor mij de uitdaging is en waarin je helemaal je gang kan gaan. Deze keer de skelter die niet meer rijdt, vaak staat iets wat een groter project is al een tijd in de studio zodat je er over kan mijmeren wat het gaat worden , materiaal verzamelen, testen maken, beslissen, starten met breien, roer omgooien, doorbreien. En dan begint de vorm te ontslaan wat de skelter kan gebruiken , een harige draad zodat het frame er als een huid uitgaat zien, de franjes en de rubber toevoegingen aan het Frame met dikke wol om een andere proportie te krijgen, alles komt al groeiend uit je handen, dan wordt het beeld ook nog wittig ipv bruin om een zo groot mogelijk contrast te krijgen als de zon aan zee schijnt.

Carolien Evers

Growth is een bewegend beeld geworden met ook toch een bevroren uitstraling  door de ijzige witte franjes. Growth is een beeld dat blijft groeien en met je mee op avontuur is geweest.

Carolien Evers