Céline Talens

‘Het einde is nabij voor de machine die de wereld veranderde, nog even en de verbrandingsmotor is niet meer.’

Regisseur Céline Talens las deze zin in 2018 en besloot er een voorstelling over te maken, in de vorm van een theatrale roadtrip. Want met het verdwijnen van de verbrandingsmotor wordt ook de veranderende tijdsgeest blootgelegd. Het tijdperk waarin deze machine zegevierde; een periode waarin individualisering, groeiende mobiliteit en ons geloof in vooruitgang overheersten, komt langzaam ten einde. Maar in plaats van de machine, de liefhebbers en alles wat het heeft gebracht in verdomhoek te plaatsen, worden deze juist gevierd in de Ode aan de Verbrandingsmotor. Om plaats te kunnen maken voor nieuwe ideeën moeten we ook ruimte maken om afscheid te nemen. 

Burnout is een audio-installatie en een fragment uit de voorstelling Ode aan de Verbrandingsmotor. Céline Talens is regisseur en verbonden aan het kunstcollectief Questions Collective; een interdisciplinair collectief dat installaties en performances maakt, geënt op maatschappelijke kwesties en het dagelijkse leven.

*Het audiofragment wordt op bepaalde tijden niet hardop afgespeeld bij de installatie.

Céline Talens

Stroom voor dit kusntwerk krijgen we van Tam Tam. Bedank hen door een drankje te bestellen op hun terras.

De prachtige Ami 6 hebben we te leen van Schone Klassiekers en is een van de eerste klassiekers die omgebouwd is met een emmission controller, om het milieu te sparen en dit soort prachtige voertuigen in het straatbeeld te behouden.

Credits:

Concept & Regie: Céline Talens

Stem: Barry Emond

Opname en montage: Sietse Damen

Technische productie: Peer Thielen

Design: Matti Degueldre

Foto: Annelies Verhelst

Met dank aan: Questions Collective, NOX, Robin en de Charger.

Geluidssamples van Inspector J, RTB45 en Kwahmah_02