Sonja de Bruin

Sinds de Nederlandse Max Verstappen op 17-jarige leeftijd als jongste coureur in de geschiedenis in de Formule 1 ging rijden, is de populariteit van de sport enorm toegenomen in ons land.

Veel supporters bezoeken de wedstrijden. De echte fans komen al op donderdag met auto’s, bussen, caravans en campers volgeladen voor een weekend autoracen. Iedereen neemt snel een plek in op de weilanden die dit weekend dienen als campingplaats. Het bezoeken van een Formule 1 wedstrijd is meer dan alleen de race, het is een lang weekend weg, met vrienden of familie met als hoogtepunt de race op zondag.

We kennen allemaal de beelden van de snelle auto’s en de spectaculaire inhaalmanoeuvres. Maar wie zijn de fans? De meeste fans laten duidelijk zien welk team, welk land of welke coureur ze aanmoedigen. Ze hebben kleding, vlaggen, stickers en borden van hun favoriet. Meerdere teams of coureurs tegelijk aanmoedigen is ook geen probleem. Er heerst enorme saamhorigheid en iedereen gebruikt het weekend vooral om gezellig met elkaar te zijn.

Deze beelden zijn een ode aan het publiek.

Sonja de Bruijn 2
Het Publiek

Sonja de Bruin (1981) is werkzaam als portretfotograaf en studeerde in 2017 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

sonja.debruin