Over ons

CAR ART gebruikt de auto als vehikel van kunst. Soms als expositieruimte, soms als sokkel. Soms worden auto’s drastisch omgebouwd tot abstracte kunstobjecten. Iedereen is welkom nieuwe ervaringen op te doen en zich te laten inspireren door de technische kunst en beeldende hoogstandjes van CAR ART.

geschiedenis
Bij de eerste editie heeft een bevriende garagist alle kunstobjecten op zijn plaats gezet. Bijna niemand van de organisatie had een rijbewijs. 🙂

Een plan en een plek

CAR ART is voor het eerst georganiseerd in 2007 in Delft. Bedenker en initiatiefnemer Amber Leeman had de ingrediënten voor CAR ART in handbereik vanuit haar studio aan de Parallelweg in Delft; centraal naast het station met als buren kunstenaars, een garagist en als collega’s ontwerpers.

Het idee ontstond aan het begin van de zomer en is in een kleinschalige vorm in een recordtijd ten uitvoer gebracht in september van datzelfde jaar. Het doel was samen een platform te bieden voor kunstenaars die werk maken voor buiten museumwanden. Aan de eerste editie van CAR ART deden 12 kunstenaars mee die allemaal op een heel eigen manier invulling gaven aan het thema.

Samen op reizen

CAR ART groeit. Op tal van plekken heeft CAR ART geparkeerd als tentoonstelling en als compleet festival met multidisciplinaire kunst, acts en foodtrucks. Dat doet de Kabelfabriek al snel niet meer alleen, maar in samenwerking met programmeurs, technici, curatoren en met vrijwilligers. Zo heeft Ciccionina aan een editie invulling gegeven aan het programma samen met id11 voor het samenstellen van de tentoonstelling in nauwe samenwerking met L&C labs en Improve voor de technische realisatie. In elke samenwerking blijft het thema centraal staan met alle vindingrijke, sympathieke en creatieve uitingen van kunstenaars en artiesten.

Sinds 2021 is CAR ART te vinden in Zandvoort met in de ruimtes van het Zandvoorts Museum een tentoonstelling samengesteld door curator Anne Marion Cense en een jaarlijkse tentoonstelling langs de boulevard rondom de weken van de Grand Prix.