Persmateriaal

Bekijk en download hieronder het persmateriaal voor het CAR ART Festival in Zandvoort. Voor vragen kun je contact opnemen met info@carartfestival.nl of bellen naar (015)2127029.


Tekst CART ART 2022

CAR ART Festival Zandvoort
In aanloop naar, tijdens en na het Formule 1 raceweekend zal er langs de boulevard en in het Zandvoorts Museum weer de Zandvoortse editie van het CAR ART Festival plaatsvinden. CAR ART draait om kunst rond auto’s en bestaat ook dit jaar weer uit  een beeldenroute en een tentoonstelling in het Zandvoorts Museum en het Pop Up museum Raadhuis. De beeldenroute zal zich concentreren op en rond het Fenemaplein dat fraai en kleurrijk kan worden uitgelicht en uitkijkt op zee.

CAR ART in het Zandvoorts museum, 1 juli t/m 9 oktober
In het Zandvoorts museum bijt CAR ART vanaf 1 juli de spits af met het imposante werk van het Zandvoortse kunstenaarsduo Karina Tan en Sunny Neeter, de 20 auto-aquarellen van Gonny Stuut en de “wagentjes” van Carola Mokveld. Vanaf 12 augustus komt hier het gedetailleerde uit rubber gemaakte werk van Louise Hessel bij en de Art Cars van Jack Vreeke. Kom en laat je inspireren door deze geweldige combinatie van auto’s en kunst.

CAR ART in het Pop Up museum Raadhuis, 12 augustus t/m 9 oktober
Voor de tweede keer strijkt CAR ART neer in het Pop Up museum Raadhuis in Zandvoort. In twee zalen en de centrale hal wordt het werk getoond van meer dan 10 autokunstenaars uit alle uithoeken van Nederland en uit België. De auto wordt in al haar facetten ontleed: letterlijk uit elkaar gehaald in meer dan 200 tekeningen. Autobanden dienen als bustier en een gastank is de buik van een uit staal gemaakte vogel. Alles is mogelijk met het voertuig als uitgangspunt.

CAR ART op het Fenemaplein/Boulevard, 12 augustus t/m 4 september
CAR ART gebruikt de auto als vehikel van kunst. Soms als expositieruimte, soms als sokkel, soms worden auto’s drastisch omgebouwd tot abstracte kunstobjecten. Iedereen is welkom nieuwe ervaringen op te doen en zich te laten inspireren door de kunst en beeldende hoogstandjes van CAR ART op het Fenemaplein.

CAR ART bezoeken
De binnen- én de buitententoonstelling bezoeken kan vanaf 12 augustus tot 4 september. Het Pop Up museum Raadhuis is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30. Een combinatieticket van € 6,50 biedt toegang tot het Pop Up museum Raadhuis en tot het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling aan de boulevard is de hele periode vrij toegankelijk. Lees meer over CAR ART en het programma op carartfestival.nl.

Zandvoort is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer. Je kunt vlakbij de musea parkeren. Tijdens en kort voor het raceweekend (van 2 tot 4 september) is Zandvoort niet meer bereikbaar voor regulier autoverkeer. Bekijk de site van de Dutch Grand Prix voor alle vervoersopties en verkeersmaatregelen rond deze periode. dutchgp.com/vervoer

Ontstaan
CAR ART is ooit begonnen in Delft op een terrein waar kunstenaars, ontwerpers en automonteurs elkaar vonden in dit creatieve festival. Er zijn sindsdien een tiental edities geweest op verschillende locaties met kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Sinds de Grand Prix weer in Zandvoort is geland werken Anne Marion Cense en Amber Leeman samen aan de edities in Zandvoort waar CAR ART perfect past. CAR ART wordt mede mogelijk gemaakt door Zandvoort Beyond en het Zandvoorts Museum.

Download de tekst (txt)

Beeld CAR ART 2022

Bovenstaande foto’s zijn vrij te gebruiken onder vermelding de fotograaf en waar mogelijk met de juiste omschrijving (te vinden in het txt-document hieronder). Bij twijfel kun je contact opnemen met info@carartfestival.nl of bellen naar (015)2127029.


Logo’s CAR ART 2022

Hierboven vind je de logo’s behorend bij CAR ART 2022. Van Zandvoort Beyond is tevens een svg-logo beschikbaar.


BANNERS CAR ART 2022

Onderstaande banners kunnen online worden ingezet en zijn eventueel ook voor print-media beschikbaar. Neem contact op via info@carartfestival.nl.